Logga in

Mäklarinformation

Gålö fritidshusområde är vackert beläget på Kärrmaräng i Stockholms södra skärgård ett stenkast från Askviken, bara 30 minuters bilresa från storstan. Vill du åka kollektivt så funkar det utmärkt via pendeltåg till Västerhaninge där du ansluter till buss nr 845 (bussresan tar ca 15 minuter). Därefter är det 800 m promenad till området, som består av 133 lotter med närhet till både båt- och badplats inom en fastighet. Fastigheten förvaltas av den ideella föreningen Gålö fritidshusförening.

På området finns en barnvänlig badplats med rutschkana, klätterställning och en leksakslåda. Det finns också en lekplats med rutschkana och gungor. Vid båthamnen finns en badbrygga för simkunniga som alla kan nyttja.

I närområdet (ca 1 km bort) ligger Stegsholm, där det bedrivs levande jordbruk. Där finns ett café, bageri, gårdsbutik och hästverksamhet. Kring gården sträcker sig Stegsholmsrundan, en 3,3 kilometer lång natur- och kulturstig. 15 minuter bort med bil ligger också Haninge golfklubb.

 • Gålö fritidshusförening arrenderar marken som ägs av Skärgårdsstiftelsen. För närvarande (2023) är arrendet 6200 sek/kvartal (totalt 24 800 sek per/år). Arrendet är fast i 5 år (exklusive index).
 • När man köper ett fastighet på ett arrende är det inte möjligt att låna pengar till köpet utan fastigheten måste betalas kontant. Däremot går det bra att låna om utrymme finns på t ex en bostadsrätt, dvs att det man redan äger är värt mer än man önskar låna.
 • Det finns inget kommunalt avlopp på området. Dricksvatten hämtas från pumpar eller tappställen som alla medlemmar äger tillsammans.
 • Det finns möjlighet att hyra båtplats vid områdets hamn. Varje medlem har rätt till en båtplats om 2 meter. För att erhålla plats, ta kontakt med hamnkapten. Avgifter för båt på hamn- och uppläggningsplats (som gäller oavsett om båt är sjösatt eller bara ligger på land) för säsongen 2022/2023 är följande:
  Grundavgift:
  • 2,0 m: 500 SEK/år
  • 2,5 m: 600 SEK/år
  • 3,0 m: 700 SEK/år
  • 3,5 m: 800 SEK/år
 • Avgift för tredje båt: Har en medlem i föreningen en tredje båt på hamn- eller uppläggningsplats tillkommer en årsavgift på 2 500 SEK/år. Denna årsavgift är inte specifikt hänförbar till någon av de tre båtarna.
 • På de flesta av de 133 tomterna finns förråd i form av friggebod eller dylikt. Kommunen tillåter idag inte att några ytterligare tillhörande fastigheter byggs på tomterna.
 • Föreningen har två gemensamma arbetsdagar per år. Vårens arbetsdag planeras in andra lördagen i maj och på hösten samlas vi en lördag den sista helgen i september. Obligatoriskt deltagande gäller för alla medlemmar! Om man inte kan vara med debiteras 400:-
 • Föreningens vägbom vid infarten syftar till att försvåra otillbörlig biltrafik till vårt område och därmed minska risken för att vi blir utsatta för ev. inbrott. Den öppnas via en smartphone/android eller med kodlåset som finns placerat på bommen.
 • Midsommarfirande. Det ordnas årligen ett mycket uppskattat midsommarfirande på Kärrmaräng. Efter ett rullande schema arrangerar 1/6-del av föreningens medlemmar traditionella aktiviteter på ängen vid Horns stuga. På midsommaraftonens kväll ordnas dans på den egna dansbanan. En härlig tradition att vara rädda om!
 • Valborgsfirande. Vi firar att vintern rasat ut och sjunger in våren tillsammans med grannarna. En brasa tänds nere på ängen vid Horns stuga

Föreningsstadgar

Karta över Kärrmaräng

Karta över Gålö

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.